ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. MARKEZ

Ο Χρήστος Κ. Markez γεννήθηκε το 1970 στο San Christobal της Βενεζουέλας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τις πολεμικές τέχνες στην ηλικία των 12 ετών. Στα αρχικά του βήματα ασχολήθηκε με Kung Fu, Tae Kwon Do και την Ελεύθερη Πάλη.

Tο 1990 συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες “Vale Tudo” (αγώνες με ελάχιστους ή χωρίς κανόνες), ευρέως γνωστοί στην Λατινική Αμερική πάνω από μισό αιώνα. Εκεί είχε την πρώτη του επαφή με την πολεμική τέχνη Gracie Jiu-Jitsu κοινώς γνωστή σε όλους ως Brazilian Jiu-Jitsu.

Ξεκινάει εντατική παρακολούθηση μαθημάτων B.J.J. με εκπαιδευτή τον Isidoro Moreno μαθητή του Kazeka Muniz γνωστός στους αγώνες “Vale Tudo – Too hot to handle” και σημερινό αντιπρόσωπο της Gracie Barra Βελγίου.

Μετά από συστάσεις του Kazeka συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Bello Horizonte της Βραζιλίας με τον δάσκαλο του Kazeka, γνωστός στον κόσμο του B.J.J. και Abu Dhabi ως Vinicius Magalhaes ή “Draculino” (μαύρη ζώνη, 5 Dan), ο οποίος είναι μαθητής του Carlos Gracie Jr. και προσωπικός φίλος της οικογένειας Gracie. Εκπαιδεύτηκε μέχρι το 1997 και πήρε από το “Draculino” την Μπλε Ζώνη 3ο Βαθμό και την άδεια διδασκαλίας του B.J.J. στην Ελλάδα με τη χρήση του ονόματος Gracie Barra B.J.J. Έκτοτε διδάσκει την τέχνη του Gracie Jiu-Jitsu στην Ελλάδα.

Το 2004 κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μπλέ Ζώνη. Στο πρώτο επίσημο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β.J.J. που έγινε στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας κερδίζει το χρυσό στα 82 κιλά, Κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ.

Το 2008 πήρε την Μαύρη ζώνη από τον Vinicius Magalhaes “Draculino”

Το 2011 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BJJ της Λισαβώνας κατέκτησε την 3η θέση στα -82kg στην Κατηγορία Senior 2, Black Belts.