Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα αποκλειστικά γυναικείο και εκτελείται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.Οι αθλήτριες αγωνίζονται σε ένα ταπί διαστάσεων 13 Χ 13μ. πάντα με τη συνοδεία μουσικής σε προγράμματα με Σχοινάκι, Στεφάνι, Μπάλα, Κορύνες και Κορδέλα.

Η Ρυθμική απευθύνεται σε παιδάκια από τριών (3) ετών. Σε πολλούς γονείς μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά όσο πιο μικρό αρχίσει το παιδάκι να έχει επαφή με το άθλημα, τόσο καλύτερα για τις αθλητικές του επιδόσεις.
Το σώμα ενός μικρού παιδιού είναι πιο εύπλαστο και ευλύγιστο, οι αρθρώσεις είναι πιο μαλακές και έτσι οι κινήσεις που απαιτούνται για αυτό το ιδιαίτερο άθλημα, θα εκτελούνται με μεγαλύτερη ευκολία και θα μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού.

Επίσης όσο πιο μικρό είναι το κοριτσάκι, τόσο πιο εύκολο είναι να πειθαρχήσει στους κανόνες της προπόνησης και στις οδηγίες της προπονήτριας. Τα παιδιά αφομοιώνουν πανεύκολα τις οδηγίες στην προπόνηση.
Επίσης εντάσσονται σε μία ομάδα παιδιών με την ίδια ηλικία, κοινωνικοποιούνται και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που είναι πιο δημιουργικές από την τηλεόραση και τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Τα μαθήματα άλλωστε ξεκινάνε σταδιακά, από εύκολα και βασικά βήματα και στην πορεία γίνονται πιο σύνθετα και απαιτητικά.

Σίγουρα για το συγκεκριμένο άθλημα, χρειάζεται ρυθμός. Μέσα από μαθήματα αυτοσχεδιασμού, χορού, μετρήματος και έτοιμων χορογραφιών ακόμα και αν το παιδί σας δεν διαθέτει ρυθμό, ή δυσκολεύεται να ακολουθήσει το τέμπο της μουσικής, θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα θα βελτιωθεί.

Στη σχολή μας διδάσκουμε τα αθλήματα της ρυθμικής, ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής. Το μάθημα είναι πολυδιάστατο!

Περιλαμβάνει ασκήσεις στα όργανα κορδέλα, κορύνες, μπάλα, σχοινάκι, διδασκαλία στοιχείων μπαλέτου και χορού, εκμάθηση ασκήσεων ενόργανης εδάφους και τραμπολίνου. Το μάθημα είναι ομαδικό. Συνδυάζουμε τα παραπάνω στοιχεία και συνθέτουμε μία χορογραφία!

Βασικό μέλημά μας, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι η ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων των αθλητριών μας, καθώς και η βελτίωση της ευλυγισίας, της ισορροπίας, της επιδεξιότητας, της χάρης και του σωματότυπου!

Τα οφέλη του αθλήματος αυτού, με τον τρόπο που διδάσκεται, είναι άμεσα! Βελτίωση φυσικής κατάστασης, στάσης σώματος, αίσθησης χώρου, μυϊκού συστήματος, καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, ομαδικότητας και υπευθυνότητας, τόνωση αυτοπεποίθησης και πολλών άλλων παραμέτρων με σημαντικότερο όλων τη χαρά και την αγάπη που αναπτύσσει η αθλήτρια για το άθλημα αυτό και την ενσωμάτωση του αθλητικού πνεύματος στον τρόπο ζωής!

Η Ρυθμική Γυμναστική, με το ασκησιολόγιο που περιέχει και τη στάση του σώματος που απαιτεί, βοηθάει τα παιδιά να “μακρύνουν” τα άκρα τους.

Επειδή είναι παιδιά, άρα και στο στάδιο της ανάπτυξης, πρέπει να τρώνε! Απλά θα τρώνε πιο σωστά. Αυτό που συμβουλεύουν οι προπονήτριες συνήθως, είναι να τρέφονται με όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να αναπτυχθεί σε αυτή την ηλικία, αλλά και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην προπόνηση. Τα τηγανητά, τις σάλτσες και τα γλυκά, είναι κάτι που και ο γιατρός θα σας συμβούλευε να αποφύγετε. Άλλωστε από την προπόνηση και μόνο, θα δείτε πως θα αλλάξει ο σωματότυπος του παιδιού σας προς το καλύτερο.