Προσωποποιημένη εκγύμναση σε μικρές ομάδες (Small Group Training)

Πείτε μας το στόχο σας και οι γυμναστές μας θα συνεργαστούν μαζί σας για να λάβετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες των 5 ατόμων με παρόμοια φυσική κατάσταση.

Το ομαδικό μάθημα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να ακολουθεί ολόκληρη η ομάδα τον ίδιο τύπο άσκησης. Μερικά παραδείγματα είναι η Zumba και το cardio-kickboxing. Ο συμμετέχων εκτελεί τις κινήσεις που προβάλλονται από τον instructor. Αντίστροφα, στην κατάρτιση μικρών ομάδων, οι συμμετέχοντες κάνουν συχνά διαφορετικά πράγματα στο δικό τους προσαρμοσμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης ή ικανότητας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για να απεικονιστεί η διαφορά. Στο παγκόσμιο Fitness Υπάρχει μια τάση γυμναστικής που επικεντρώνεται στην άσκηση υψηλής έντασης μιας και οι έρευνες δείχνουν ότι αυτού του είδους άσκηση είναι η πιο επωφελής για τον ασκούμενο. Οι συμμετέχοντες κάνουν σκληρή προπόνηση, αλλά οι γυμναστές δεν μπορούν να διορθώσουν πραγματικά την ποιότητα των ασκήσεων σε μια μεγάλη ομάδα. Ωστόσο, σε μια μικρή ομάδα, ο γυμναστής έχει ακόμα την ικανότητα να εποπτεύει σωστά την κίνηση και να κάνει διορθώσεις στην πορεία. Ένας επαγγελματίας γυμναστής πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρει χρήσιμες πληροφορίες και ανατροφοδότηση μαζί με κίνητρα στους συμμετέχοντες.

Προσιτή τιμή. Η κατάρτιση μικρών ομάδων επιτρέπει σε έναν προσωπικό γυμναστή να συνεργαστεί με περισσότερους ανθρώπους ταυτόχρονα, μειώνοντας έτσι την τιμή της συνεδρίας για τους συμμετέχοντες ώστε να κάνουν πιο εξατομικευμένη προπόνηση σε θέματα φυσικής κατάστασης.

Συνέπεια και κοινωνικοποίηση . Όταν οι ασκούμενοι συμμετέχουν σε μια ομάδα, τείνουν να δημιουργούν σχέσεις και να κάνουν φίλους με άλλους ανθρώπους της ομάδας, βοηθώντας τους να γίνουν τακτικοί συμμετέχοντες σε ομαδικές δραστηριότητες. Φυσικά, υπάρχουν επίσης τα στοιχεία της διασκέδασης και της ανταγωνιστικότητας σε μια ομαδική δυναμική που ξεχωρίζει σε αυτό το είδος εκγύμνασης.

Εκπαίδευση. Η εξατομικευμένη προσοχή δίνει τη δυνατότητα στους γυμναστές να εκπαιδεύουν τους εκγυμναζόμενους για το σώμα τους και για το πώς θα παραμείνουν σε φόρμα και υγιής.

Μερικοί ασκούμενοι προτιμούν να κάνουν και τα δύο – τη προσωπική εκγύμναση προκειμένου να βελτιώσουν τα ατομικά τους στοιχεία καθώς και την συμμετοχή τους σε προπονήσεις μικρών ομάδων με τα ανταγωνιστικά και έντονα προπονητικά στοιχεία που τις διακρίνουν.