Κατάλληλο για γυμναστική και άκρως διασκεδαστικό το τραμπολίνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Ολυμπιακό αγώνισμα από το 2000 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ, αλλά δημοφιλές εδώ και αρκετά χρόνια.

Στην Ελλάδα αναπτύχθηκε στη δεκαετία του ’90, ενώ το 1998 διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Υπάγεται στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και πολλά σωματεία ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Το τραμπολίνο είναι ένα άθλημα που μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί ήδη από την ηλικία των 4-5 ετών, από τη στιγμή που έχει αίσθηση του χώρου και μπορεί να ακούει τους προπονητές. Είναι όμως και βασικό στοιχείο της ενόργανης γυμναστικής στην οποία λειτουργεί βοηθητικά προκειμένου ο αθλητής να μάθει συνδυασμό ασκήσεων.

H γυμναστική λοιπόν στο τραμπολίνο είναι ευεγερτική τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Γυμνάζει όλο το σώμα, χαρίζει ελαστικότητα και ταχύτητα και ταυτόχρονα μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού για το παιδί το βοηθάει να διευρύνει την αντίληψή του και αυξάνει την κοινωνικότητά του.